Helena Skeri – Gemensamhetsanläggningar för VA

Exjobb på Ecoloop

Under hösten 2016 skrev Helena Skeri, student på miljö- och hälsoskyddsprogrammet på Stockholms universitet, sitt examensarbete på Ecoloop. Hon fick direkt efter sin examen tjänst som miljö- och hälsoskyddsinspektör på Södertälje kommun.

Helenas examensarbete har titeln Gemensamhetsanläggningar för VA: Drivkrafter och kostnader ur ett fastighetsägarperspektiv och hon har under hösten har intervjuat fastighetsägare, lantmätare och kommuntjänstepersoner. Examensarbetet har genomförts i samverkan med VA-guidens HaV-finansierade projekt Gemensamhetsanläggningar för VA. 

Foto: Mats Johansson


Tre frågor till Helena
Vad har varit det roligaste med att skriva examensarbete?
Att få sätta mig in i och lära mig så mycket om ett spännande och viktigt ämnesområde! Just att jag fått chansen att vara med ”på riktigt”, inte bara läsa om ämnet, utan vara delaktig i ett projekt vid en riktig arbetsplats där jag känner att mitt arbete kan ge nytta, och att jag fått prata med så många olika människor som delgivit sin kunskap och sina upplevelser direkt från ”verkligheten”, det har varit väldigt roligt!

Vad har varit det mest intressanta eller oväntade resultatet?
Kanske att det till så stor del verkar vara avgörande att det finns eldsjälar bland fastighetsägarna för att det ska gå att genomföra bildandet av en gemensamhetsanläggning, och att det ofta verkar vara och ses som en så komplicerad process. Det är ju synd att det är på det viset när det är en lösning som skulle kunna bidra till en förbättrad miljö.

Jag visste inte heller tidigare att det kunde vara så intressant att arbeta med avloppsfrågor!

Vad kommer du att jobba med i Södertälje?
Jag kommer att jobba som miljöinspektör inom vattenskydd, bland annat blir det inspektioner av små avlopp. Det blir kul att fortsätta på VA-spåret och jag kommer nog ha stor nytta av det jag lärt mig genom examensarbetet!


Sedan starten 2004 har Ecoloop handlett drygt 80 examensarbeten.
Här kan du läsa mer om att skriva exjobb hos oss på Ecoloop.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s